© 2016 by CookEnRoute and T.T. Spriensma Photography

Algemene Voorwaarden

  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • Instagram - White Circle

Wielrennen in het Ötztal

Verheug jij je op velen km’s aan wielrenroutes in het hart van de Oostenrijkse Alpen? Of je nu wilt genieten van ritten door pittoreske dorpen of trajecten met spectaculaire bochten die naar de gletjers voeren het Ötztal biedt uitdaging aan wielrenners van alle niveaus.

Vanuit het bijzonder gunstig gelegen Pension Innerwald in Sölden, organiseren wij volledig gecaterde fietsreizen in het schitterende Oetztal. Al jaren komen wij in deze regio en kennen de omgeving dan ook bijzonder goed.

Hier kan je op en top genieten van je wielervakantie, waarbij het je tijdens deze reis aan niks zal ontbreken. Binnen onze formule zitten standaard een uitgebreid ontbijtbuffet en een voortreffelijk bereid 3 gangen diner. Voor de overige mogelijkheden kan je het beste even contact met ons opnemen. Liever gecatered vanuit je eigen gekozen locatie, alles is mogelijk, maar neem dan even contact met ons op.

  • Gezellig Chalet gelegen in het hart van Sölden

  • Uitgebreid ontbijtbuffet

  • Vers bereid drie gangen diner

  • Welkomstborrel


Het Tiroolse Ötztal staat bekend om zijn hoog-alpiene schoonheid er ligt dan ook de tweede hoogste berg van Oostenrijk, de Wildspitze (3774m)!. De steile berghellingen en de indrukwekkende gletsjerstrasse naar de Rettenbachferner en de lange maar adembenemende weg naar het Timmelsjoch spreken dan ook een duidelijke taal: ontspannende 'genusstouren' zijn hier nauwelijks te vinden. Dat is dan ook precies de reden waarom je in het Ötztal wilt wielrennen. Bijzonder, indrukwekkend en uitdagend!!

Wielrennen vanuit Sölden
Stevige etappes met steile beklimmingen en fantastische bergpanoramma's voeren hier de hoofdtaal. Een 'must do' voor de doorgewinterde wielrenner is de klim naar de Rettenbachferner. Aan deze tocht wagen zich alleen de sterkste wielrenners. De Ötztaler gletsjerstraat is 13 kilometer lang en gaat van Sölden tot aan de gletsjerskigebieden Rettenbach- en Tiefenbachgletsjer. Een adembenemende tocht met steile klimmetjes gevolgd door kleine 'minder' steile passages. Kort maar uitdagend:

"De 'Gletscherstrasse': het antwoord ligt ergens tussen genot en kwelling
Onverbiddelijke, met aanhoudende stijgingen van 12 tot 14 procent. De rust ligt hem in de bochten, de hoogte zorgt voor ijle lucht en deze adembenemende krachttour laat wielrenners bijna de spectaculaire uitzichten over de omliggende Ötztaler Alpen vergeten. Niet helemaal, want heb je eenmaal de voet van de Rettenbachgletsjer bereikt dan krijg je een schitterend Gletscherpanorama met een schitterende afdaling naar Sölden nog in het vooruitzicht!"

Naast de 'Gletscherstrasse' zijn er in het Ötztal tal van andere fietsmogelijkheden. Denk hierbij aan de ruim 50 km tellende klim  naar de Timmelsjoch op de grens met Italië. Vanuit Oetz begint het met een lichte glooiende klim naar het dorpje Zwiesselstein. Eenmaal daar aangekomen beginnen de stijgingspercentages op te lopen. Na de afslag bij het dorp Obergurgl duik je het Timmelstal in om de lange klim af te maken. De uitzichten zijn  prachtig en de routen een gegarandeerde klassieker!

Ook naar de zijdalen van het Ötztal kan schitterend gefietst worden. Te denken valt hier dan aan de fantastische beklimming van Kühtai, de lange weg naar het bergbeklimmersdorpje Vent, of de eindeloos stijle haarspeldbochten van Gries. Al met al het Oeztal is een waar wielerparadijs.

De Ötztaler Radmarathon

De zware Oostenrijkse recreantenwedstrijd Ötztaler Radmarathon is vanaf 2017 een officiële wedstrijd. In die koers worden vier grote cols bedwongen.

In die fietsmarathon moeten de renners achtereenvolgens over de Küthai, de Brenner, de Jaufenpass en tot slot de Timmelsjoch. De Kühtai is 2.020 meter hoog, de Brennerpass wordt beklommen tot 1.377 meter. Daarna volgt de Jaufenpass, met de top op 2.090 meter. In de volle finale ligt de Timmelsjoch, met 2.509 meter de hoogste beklimming.

Voor meer informatie kijk dan op de officiële site: https://www.oetztaler-radmarathon.com/de

Ben jij ingeloot voor de Ötztaler Radmarathon? Neem dan snel contact met ons op, want wij hebben een perfecte accommodatie in het hart van Sölden! Voor een goede impressie bekijk hieronder onze september Ötztaler reis voor het Coulisse Cycling Team.

Accomodatie in Sölden
Onze accommodatie in Sölden [ kijk verder...]

OETZTAL

Oostenrijks fietsen op zijn best